Autobusy nestačia odvážať cestujúcich zo stanice, niektorí radšej chodia pešo

16.11.2011
0
Autobusy nestačia odvážať cestujúcich zo stanice, niektorí radšej chodia pešo - Stanica1
Páčil sa vám článok?

Výluka električkového spojenia na Hlavnú stanicu sa dotkla najmä Nebratislavčanov, ktorí do mesta chodia za prácou alebo študovať. Autobusové linky MHD nestačia, spravidla sú preplnené a mnohí tak radšej volia pri ceste do centra mesta chôdzu.

Zrušenie električkovej dopravy v úseku Radlinského ulica - Hlavná stanica bez akejkoľvek náhrady sa však dotklo aj Staromešťanov, ktorí bývajú pod stanicou či v okolí trate. Kým doteraz využívali električkovú dopravu, od novembra sú nútení chodiť pešo alebo autami. Znepokojenie nad výlukou električky na stanicu vyjadrili na poslednom zasadnutí aj staromestskí miestni poslanci. Vyzvali primátora, aby v súčinnosti s Dopravným podnikom Bratislava, a.s., (DPB) zabezpečil efektívnu náhradnú dopravu. Primátor sa má tiež zasadiť za urýchlenú rekonštrukciu električkovej trate a oboznámiť verejnosť s predpokladanými termínmi prác.

Predseda mestskej dopravnej komisie Jozef Uhler (SDKÚ-DS) v reakcii na výluku električkového spojenia na Hlavnú stanicu uviedol, že je potrebné hľadať možnosti na úplnú rekonštrukciu trate alebo zabezpečiť náhradu s dostatočnou kapacitou. "Vyhadzovať peniaze za čiastočné zaplátanie problému nemá zmysel," zdôraznil mestský poslanec J. Uhler.

Člen Dozornej rady DPB a staromestský, mestský a krajský poslanec Martin Borguľa (Smer-SD) upozornil na zlú finančnú situáciu dopravného podniku. V tejto súvislosti vyslovil obavu, že náklady vyvolané rekonštrukciou trate na Hlavnú stanicu ovplyvnia autobusovú linku č. 147, ktorá jazdí z Hodžovho námestia na Búdkovú cestu a zabezpečuje obsluhu územia pod Slavínom a Palisád s centrom mesta. Zriadil ju dopravný podnik v predchádzajúcom volebnom období a využívajú ju najmä starší obyvatelia tejto lokality.

Termín rekonštrukcie trate na Hlavnú stanicu nie je známy. Podľa našich informácií opravu úseku od Šancovej na stanicu blokuje investor prestavby Predstabičného námestia.

(brn)
FOTO - Juraj Mladý
Páčil sa vám článok?