Parkovanie na Račianskom mýte vyriešia stĺpiky

3.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Parkovaniu áut na ploche pri parku na Račianskom mýte by podľa magistrátu malo zabrániť osadenie stĺpikov alebo dopravných značiek. Mesto tak zareagovalo na kritiku týkajúcu sa parkovania vozidiel na tomto mieste.

Bratislavské noviny nedávno upozornili na parkoviská, ktoré začínajú vznikať pri parku na Račianskom mýte. Tie sú o to nebezpečnejšie, že vodiči jazdia na chodník a plochu pri parku cez frekventovanú križovatku a pomedzi chodcov. Magistrát priznáva, že autá jazdia na plochu cez obrubníky pozdĺž Šancovej a chodníky na zastávke pre peších, kde navyše poškodzujú aj zámkovú dlažbu.

Mesto skonštatovalo, že parkujúci vodiči neporušujú zákon a predpisy a mestská polícia má napriek apelu magistrátu veľmi obmedzené možnosti situáciu riešiť. Východiskom by preto malo byť osadenie stĺpikov, pričom podľa magistrátu ide o nákladné riešenie. Pevné zábrany navyše nie je možné osadiť okolo zastávky MHD... Druhou možnosťou je vraj umiestnenie zvislých dopravných značiek Zákazu vjazdu, podobne ako pri Hlavnej stanici. Podľa mesta ide o efektívnejšie riešenie ako v prípade osadenie množstva stĺpikov. Mesto preto v najbližšom čase vypracuje dopravný projekt obsahujúci zmeny značenia, prípadne povrchové úpravy komunikácie a požiada o schválenie návrhu Krajský dopravný inšpektorát a o spoluprácu pri stanovení budúceho režimu vjazdu mestskú časť Nové Mesto.

(rob)
Páčil sa vám článok?