Parkovisko je už aj pri parku na Račku

27.10.2011
0
Parkovisko je už aj pri parku na račku - Racianske5
Páčil sa vám článok?

Parkovanie na chodníkoch, námestiach a najnovšie aj pri alebo dokonca v parkoch je už roky celomestským problémom. Najnovšie si vodiči zvykli parkovať tesne pri parku na Račianskom mýte. Toto miesto je pritom jednou z mála oáz oddychu v centre rušného mesta.

Do parku na Račianskom mýte prichádzajú najmä mamičky s deťmi, rekreační športovci rôzneho veku, ktorí si tu chcú zabehať, ale aj starší ľudia z okolia, keďže sa tu dá posedieť na lavičkách. Park sa jednoducho stal obľúbeným miestom a samospráva ho udržiava na slušnej úrovni.

Návštevníci, ale aj okoloidúci však musia najnovšie pri vstupe do parku od zastávky mestskej hromadnej dopravy uskakovať pred autami. Vozidlá vchádzajú a vychádzajú priamo cez frekventovanú križovatku v smere na Šancovú ulicu, vodiči navyše parkujú pred prízemnými reštauračnými a kaviarenskými prevádzkami.

Mestská polícia v stanovisku pre Bratislavské noviny uviedla, že vjazd vozidiel pred prevádzky na Račianskom mýte umožňuje okrem iného aj upravený zošikmený obrubník. „Na tento stav sme upozornili príslušného správcu komunikácie, ktorému sme zároveň navrhli riešenie, aby bolo možné vozidlám zabrániť využívať túto plochu na parkovanie," uviedla v stanovisku mestská polícia. Jedným z riešení je osadiť mechanické zábrany, prípadne zrušiť zošikmenie obrubníka, ktorý niekto zošikmil svojvoľne. Plocha a komunikácia sú v správe mesta, z magistrátu sme však do uzávierky nedostali žiadne vyjadrenie k riešeniu situácie.

Novomestská samospráva hľadá pre park na Račianskom mýte novú podobu. Pre starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého je park v súčasnej podobe neprijateľný. Na Račianskom mýte sa pôvodne nachádzali polia a vinohrady. Koncom 18. storočia tu boli zriadené dva cintoríny.

(rob)

Chodník pri Račianskom mýte sa mení na parkovisko, kde chodci len prekážajú!
FOTO - Robert Lattacher
Páčil sa vám článok?