Na vjazd do okolia štadióna vydajú povolenia

2.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Do zóny v okolí zimného štadióna sa počas hokejových majstrovstiev obyvatelia s trvalým pobytom v nej dostanú s vozidlom na občiansky preukaz. Agentúru SITA o tom informoval hovorca starostu Nového Mesta Marek Tettinger.

Ostatným obyvateľom, ktorí v zóne vlastnia garáž, byt, alebo sú jej obyvateľmi s trvalým bydliskom v Bratislave a majú k zóne istý vzťah (napr. opatrujú nevládnych rodičov), vydajú povolenie na vjazd na miestnom úrade. Individuálny prístup zvolí mestská časť k firmám. Viac povolení na vjazd ako majú parkovacích miest v zóne, však nevydajú.

Obyvatelia zóny budú môcť parkovať tak ako doteraz, s výnimkou ulice Odbojárov a Kalinčiakovej, ktorá musí byť z bezpečnostných dôvodov prázdna. Komunikácia bude uzavretá po križovatku s ulicou Pri starej prachárni. Automobily odstavia na budovanom parkovisku na bývalom cyklistickom štadióne.

Snahou mesta je čo najmenej obmedziť tých Bratislavčanov, ktorí v zóne bývajú. Ako hovorca Nového Mesta pripomenul, počet parkovacích miest sa nedá "nafúknuť" a predošlé skúsenosti naznačujú možnú snahu slovenských fanúšikov dostať sa čo najbližšie k štadiónu. Preto je prioritou mesta a mestskej časti predovšetkým bezpečnosť. Marek Tettinger ďalej uviedol, že Nové Mesto priamo nerozhoduje o bezpečnostných opatreniach a dopravných riešeniach počas majstrovstiev. Jeho snahou je obyvateľov informovať, zbierať informácie, hľadať možnosti ďalšieho parkovania.

(sita)

Páčil sa vám článok?