Chcú zmenšiť zápchy na Ulici svornosti

25.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s pripravovanou štúdiou na dopravno-technické riešenie cesty úseku z Bratislavy do Dunajskej Lužnej žiada občianska iniciatíva Lepšia doprava niekoľko dopravných opatrení.

Iniciatíva chce okrem iného vyhradiť pravý jazdný pruh na Gagarinovej ulici na úseku ulíc Ondrejovova a Hraničná pre verejnú dopravu a taxíky. Pruh by mal v rannej špičke počas pracovných dní slúžiť výhradne verejnej doprave.

Iniciatíva tvrdí, že investovanie verejných financií do rozširovania cesty bez uprednostnenia hromadnej dopravy bude neefektívne. Upozorňuje ďalej, že rozširovanie cestnej infraštruktúry s prvotným cieľom vpustiť viac áut do mesta, nepredstavuje dlhodobo udržateľný spôsob riešenia dopravnej situácie v meste a v Bratislavskom kraji.

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja dalo vypracovať štúdiu na dopravno-technické riešenie cesty a uvažuje aj o projekte, keď by jeden z pruhov slúžil na striedanie smerov. Zároveň chcú zvýšiť priepustnosť križovatiek rozšírením a zvýšením počtu radiacich pruhov pred križovatkou a za ňou.

(brn, rob)

Páčil sa vám článok?