O električke by sa malo rozhodnúť v lete

23.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Rozhodnutie o tom, či bratislavský magistrát získa peniaze z európskych fondov na koľajovú trať do Petržalky, by malo padnúť v lete. Informoval o tom primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Podľa Ftáčnika poslanci dopravnej komisie podporili kompromisné uznesenie, ktoré predložil k nosnému dopravnému systému, a odporučili, aby sa mestské zastupiteľstvo uchádzalo o zdroje z operačného programu doprava na budovanie koľajovej trate v Petržalke.

Dopravná komisia súčasne uviedla, že mesto sa bude podieľať spoločne s Bratislavským samosprávnym krajom, odbornou verejnosťou a poslancami na spracovaní štúdie uskutočniteľnosti, ktorá má odpovedať na parametre tej trate. „Rozhodnutie o tom, či získame peniaze z európskych fondov, môže padnúť na prelome júna - júla. Takú máme odpoveď z ministerstva dopravy ako riadiaceho orgánu operačného programu doprava," uviedol Ftáčnik.

V mestskom rozpočte nie sú na nosný dopravný systém vyčlenené žiadne peniaze. „To je realita mestského rozpočtu, pretože máme záväzky z minulosti, neboli sme schopní vyčleniť ani jedno euro," uviedol Ftáčnik. Na opravu Starého mosta a na koľajovú trať do Petržalky chce preto mesto získať peniaze najmä z európskych fondov.

(sita)

Páčil sa vám článok?