Autobusy ohrozuje vpust, ktorý sa prepadáva

23.3.2011
0
Autobusy mhd ohrozuje vpust, ktorý sa prepadáva - Kanal1
Páčil sa vám článok?

Na zastávke mestskej hromadnej dopravy na Staromestskej ulici, oproti Starému rozhlasu, sa prepadáva vozovka spolu s kanalizačným vpustom. Vodiči autobusov musia nebezpečne vyzerajúcu dieru obchádzať a nemôžu zastať tesne pri obrubníku.

Na nebezpečnú vozovku s kanalizačným vpustom nás upozornili samotní vodiči mestskej hromadnej dopravy. Nepríjemnú dieru musia obchádzať, aby si neničili nápravu a pneumatiky. Preto aj zastavujú na zastávke ďalej od obrubníka, čo cestujúcim sťažuje vystupovanie a nastupovanie.

Prepadávanie sa vpustov dažďovej vody (a nielen na zastávkach MHD) nie je v Bratislave ojedinelý jav. V tomto konkrétnom prípade však udivuje, že povrch zastávky na Staromestskej ulici pod Kapucínskou ulicou bol robený nedávno a je prakticky nový. Práve špeciálne spevnený povrch zastávky má zabrániť, aby autobusy na zastávke vytvárali koľaje z asfaltu a aby sa v zime šmýkali. Naopak, nový povrch mal zabezpečiť plynulú a hladkú jazdu. Zatiaľ je však realitou nebezpečná cesta a vozovka v okolí kanalizačného vpustu sa prepadáva.

S problémom sme oslovili aj dopravný podnik, z ktorého nás informovali, že zastávku, respektíve komunikáciu, na ktorej kanálový vpust je, nespravuje. Nie každú komunikáciu na zastávke MHD má totiž na starosti dopravný podnik. Ten sa má starať najmä o miesta okolo električkových tratí. Zastávku na Staromestskej ulici musí dať do poriadku oddelenie cestného hospodárstva magistrátu tak, aby netrpeli nielen vozidlá mestskej hromadnej dopravy, ale ani cestujúci pri nastupovaní a vystupovaní.

Robert Lattacher
FOTO - autor

Páčil sa vám článok?