Ľudia chcú priechod, magistrát je proti

18.3.2011
0
Ľudia chcú priechod, magistrát je proti - Priechod1
Páčil sa vám článok?

Na Ulici Hany Meličkovej na Dlhých dieloch síce majú zastávku MHD Tománkova, ale priechod z druhej strany cesty k nej nevedie. Ak ľudia cestujúci do centra nechcú porušiť predpisy, musia ísť na inú zastávku, prípadne prejsť hore kopcom k priechodu a zase sa vrátiť dole kopcom na zastávku, ktorá je pritom hneď oproti ich domom, čo je približne tristo metrov navyše.

„Pôvodne bol na tomto mieste priechod pre chodcov, ale neskôr zmizol a už ho nikdy neobnovili," napísala obyvateľka Dlhých dielov Mária Búciová. Ako uviedla, všetci ľudia, či už starí, chorí alebo deti, na spomínanú zastávku často prebehujú cez cestu a vystavujú sa tak riziku, že ich zrazí auto. Obyvatelia preto podali žiadosť magistrátu o vybudovanie priechodu, ktorý to však zamietol so zdôvodnením, že blízko sú dva iné priechody.

„Krajský dopravný inšpektorát nesúhlasí s umiestnením priechodu, pretože navrhované riešenie je nebezpečné pre zlé rozhľadové podmienky a v blízkosti sa nachádzajú ďalšie priechody," odpovedala obyvateľom vedúca oddelenia prevádzky dopravy magistrátu hlavného mesta Adriana Lichnerová. Referentka mediálnej komunikácie magistrátu Daniela Rodinová k tomu doplnila: „V uvedenom priestore navyše priechod nikdy nebol."

„Od vchodu na Ulici Hany Meličkovej 26 je to dole kopcom cez dva priechody a hore kopcom cez jeden priechod, potom je potrebné prejsť na druhú stranu cez ďalší priechod a vrátiť sa opäť dole kopcom na zastávku. Navyše je to v oblúku, sú tam autá, kontajnery, priechod je neprehľadný," reagovala Mária Búciová.

Aj my sme sa presvedčili,. že prebehávanie je tu veľmi nebezpečné. Autá jazdia pomerne rýchlo a chodec nemá dostatok rozhľadu, aby posúdil, či stihne alebo nestihne prejsť na druhú stranu. Neraz sa stáva, že zastane v strede cesty. Obyvateľom preto nezostáva nič iné, ako byť trpezliví a vyjsť z domu na zastávku o niečo skôr.

(mch)

Ľudia chodia na zastávku krížom cez cestu, stále hrozí nejaká kolízia.
FOTO - Martina Chudá

Páčil sa vám článok?