Dopravný podnik nebude mať výnos z majstrovstiev

15.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava výnos z cestovného počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji mať nebude. Na tlačovej besede v Bratislave o tom dnes informoval generálny riaditeľ podniku Pavol Derkay.

Podujatie predstavuje pre dopravný podnik nárast nákladov nielen pri cestovnom, keďže vstupenka na hokejový zápas bude aj cestovným lístkom, ale pri počte najazdených kilometrov. Podľa Derkaya je veľmi ťažké povedať, koľko budú majstrovstvá dopravný podnik stáť, pretože okrem nárastu počtu najazdených kilometrov budú musieť rozšíriť pracovné zmeny, činnosť revízorov a dispečingu.

Podľa Derkaya je dopravná obslužnosť Zimného štadióna Ondreja Nepelu už dostatočne zabezpečená z letiska, železničných či autobusovej stanice. Dopravný podnik okrem toho v spolupráci s magistrátom zriadi aj mimoriadne linky, ktoré budú zvážať návštevníkov zo záchytných parkovísk.

Zo záchytného parkoviska na Žabom majeri v bývalom areáli strelnice, kde budú parkovať aj osobné autá, bude chodiť mimoriadna linka s označením H1. Tá bude premávať po Rožňavskej k zimnému štadiónu a naspäť. Linka H1 bude zabezpečovať len kyvadlovú dopravu medzi týmto parkoviskom a zimným štadiónom. Zo záchytného parkoviska v areáli bývalého ČSAD na Hraničnej ulici bude premávať mimoriadna linka H2, ktorá pôjde z Hraničnej ulice cez Prievozskú, Tomášikovu, Rožňavskú, k zimnému štadiónu a obslúži aj hotely Bratislava a Danube. Tretia mimoriadna linka H3 bude zabezpečovať sídlisko Petržalka. Z petržalskej železničnej stanice pôjde cez Nový Most, nábrežie generála Ludvíka Svobodu, Trnavské mýto až po zimný štadión. Linka H3 bude spájať dve "fanzóny" - na Tyršovom nábreží zo zastávky Dvory a "fanzónu" Eurovea zo zastávky Malá scéna. Posilnená bude aj doprava v centre mesta mimoriadnou linkou električky H4. Tá bude premávať zo Starého Mesta z Námestia Ľudovíta Štúra po Špitálskej, Krížnej, na Trnavské mýto, až po železničnú stanicu Nové Mesto, kde bude mať konečnú.

Linka H1 zo Žabieho majera bude premávať operatívne, ostatné linky budú chodiť v dopoludňajších hodinách približne v polhodinovom intervale, v popoludňajších hodinách v 15 minútovom intervale. Všetky linky budú premávať do 23:30 a v noci po zápasoch budú rozvážať obyvateľov do jednotlivých častí Bratislavy. Posilnenie autobusov sa podľa Derkaya bežného chodu mestskej hromadnej dopravy nedotkne.

Počas majstrovstiev bude riadne prebiehať aj kontrola cestovných lístkov, revízori vedia o možnosti použiť vstupenku na zápas ako platný cestovný lístok. Podľa Derkaya je jazyková vybavenosť revízorov celkom slušná, budú mať však aj školenie, aby dokázali zahraničných návštevníkov do určitej miery aj poučiť. Dopravný podnik pripravil pre cestujúcich aj materiál so základnými podmienkami použitia cestovného lístka v troch jazykoch. V teréne budú počas majstrovstiev aj všetci dispečeri, najmä na záchytných parkoviskách a v najkritickejších zónach. Práve dispečeri budú hlavnými koordinátormi a základnými organizátormi dopravy.

(sita)

Páčil sa vám článok?