Starším ľuďom prekážajú staré autobusy

11.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Autobusy na linke 99 jazdiace po Petržalke nahradil dopravca staršími, osemročnými vozidlami. Príčinou je rozptýlenie nových autobusov po celom meste. Veľkokapacitné autobusy, ktoré nedávno prišli, poskytli totiž Petržalke.

Petržalka dostala v minulosti 25 veľkých Mercedesov, dvadsať 18-metrových vozidiel SOR a iné nové vozidlá. Autobusy z linky 99 preto teraz presunuli do lokality Krasňany. Na zmenu sa sťažovali petržalskí seniori, ktorým vraj robí problémy nastupovať do starších typov autobusov. Linka 99 potrebám dôchodcom vyhovuje, keďže dopravne prepája nemocnicu, ďalšie zdravotnícke zariadenia, železničnú stanicu a nákupné centrá.

Starosta Petržalky Vladimír Bajan chce preveriť, či bolo rozhodnutie dopravného podniku nevyhnutné. Zároveň požiada, aby na linke č. 99 opäť jazdil nízkopodlažný autobus aspoň počas dňa. Dopravca diskusiu o tomto návrhu nevylučuje. V súčasnosti jazdia na linke č. 99 osemročné vozidlá značky Ikarus 415. Autobusová linka č. 99 jazdí z Vozovne Petržalka do Ovsišťa.

(brn)

Páčil sa vám článok?