Linku č. 82 už neobnovia, nie sú peniaze

10.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský dopravný podnik neobnoví nedávno zrušenú linku 82, ktorá jazdila spod Nového mosta k divadlu Aréna. Dôvodom je šetrenie financií. Linku pritom zriadili nedávno - 1. júla 2010.

Nespokojnosť so zrušením linky 82 vyjadrujú aj mnohí Bratislavčania. Prekáža im spojenie s inou linkou, čoho výsledkom je nielen nezmyselná trasa, ale podľa mnohých najmä absurdný cestovný poriadok, keďže spoj jazdí len do podvečerných hodín. Uznávajú síce, že dopravca musí šetriť, no často vraj nedomyslene. Zrušenie linky negatívne vnímajú najmä mnohí návštevníci oboch divadiel v tejto lokalite. Generálny riaditeľ DPB, a.s., Pavel Derkay informoval, že kvôli rozpočtovému provizóriu hľadá dopravca úspory, kde sa dá. Linka 82 podľa neho nebola využitá, a preto boli spojené dve linky do jednej, č. 89, ktorá obsluhuje aj divadlo Aréna.

Pre divadlo to však nie je uspokojivé riešenie, a tak jednou z možností je podľa P. Derkaya posun grafikonu, „aby sme jazdili len ranné a večerné špičky a obed by sme vynechali," uviedol. Spresnil, že linka č. 89 by mohla jazdiť ráno od 6.30 do 9.00 prípadne 9.30 h. Následne by jazdila popoludní a večer. Dopravný podnik ponúkal po skončení predstavenia v divadle Aréna aj zvážanie ľudí k iným linkám. „Momentálne budeme hľadať iné variantné riešenia, ktoré však závisia aj od dohody s dopravným inšpektorátom," uviedol P. Derkay. Dodal, že ide o možnosť premávky linky k divadlu Aréna v protismere po časti Viedenskej cesty, čo sa vraj dá upraviť dopravným značením.

(rob)

Páčil sa vám článok?