Vodiči jazdia na parkovisko cez chodník a trávnik

4.3.2011
0
Vodiči jazdia na parkovisko cez chodník a trávnik - Starohajska1
Páčil sa vám článok?

Zábrany v podobe stĺpikov majú zabrániť drzým vodičom jazdiť cez chodník a trávu na neskolaudované parkovisko na Starohájskej ulici v Petržalke. Opatrenie vyplynulo z dávnejšej kontroly stavebného úradu. Stĺpiky tam však zatiaľ na chodníku stále nie sú.

Na bezohľadných vodičov sa nedávno sťažoval aj náš čitateľ Tomáš Husár. Podľa neho jazdia mnohí vodiči po rozmočenom trávniku priamo pred vchody, kde bývajú. „Vôbec im neprekáža, že ničia prostredie okolo domu, hlavne, že parkujú pred vchodom a keby sa dalo, prejdú autom až do výťahu," uviedol. Ako jeden z príkladov spomenul miesto medzi dvoma ubytovňami pri dostihovej dráhe, kde nedávno vzniklo parkovisko.

„Ak je to parkovisko legálne, prečo k nemu nevedie prístupová cesta? Aby sa tam autá dostali, musia prejsť niekoľko metrov po chodníku určeného pre chodcov a cyklistov a cez už zničený trávnik," opisuje situáciu čitateľ. Ako dodal, chápe, že parkovacích miest je málo, no parkovať takmer kdekoľvek aj za cenu zničeného okolia považuje za bezohľadnosť.

Špeciálny petržalský stavebný úrad urobil na Starohájskej ulici ešte vlani v júni kontrolu. Zistil, že plocha, na ktorej parkovali autá, nebola skolaudovaná ako parkovisko, že na plochu bola položená vegetačná dlažba a vyznačené zvislé dopravné značenie pre vyhradené parkovanie. Ekonomická univerzita teda dala vyznačiť vodorovné dopravné značenie na parkovanie motorových vozidiel na stále existujúcom chodníku.

Aj preto petržalský stavebný úrad vyzval súkromnú spoločnosť, aby odstránila vegetačnú dlažbu a zvislé dopravné značenie, a Ekonomickú univerzitu, aby odstránila vodorovné dopravné značenie. „Keďže motoristi nerešpektujú pravidlá, ničia trávnik a znečisťujú chodník, starosta Vladimír Bajan rozhodol, že nariadi osadiť zábrany tak, aby sa autá cez chodník na parkovisko nedostali," uviedla v stanovisku petržalská samospráva. V utorok 1. marca však bolo na Starohájskej ešte všetko po starom.

Robert Lattacher
FOTO - autor

Páčil sa vám článok?