Petržalka začala rokovania s Digital Parkom

11.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nákupno-zábavné centrum Aupark zmenilo otváracie hodiny svojho verejného parkoviska, od minulého týždňa ho už otvára neskôr - až od 10.00 hodiny.

„Aupark chce zmenou otváracej doby riešiť, aby parkovacie miesta určené pre návštevníkov nezaberali svojimi autami pracovníci z neďalekého Digital Parku, ktorí do zamestnania prichádzajú medzi 8.00 a 9.00 h ráno a odchádzajú až večer," povedala Zuzana Kordošová vedúca oddelenie územného rozvoja a dopravy petržalského miestneho úradu.

Obyvatelia z okolia upozorňujú, že sa rozmohlo parkovanie na zeleni a v blízkosti ich príbytkov, takže po návrate z práce nemajú kde odstaviť svoje vozidlo. „Podľa našich poznatkov je zrejme pre časť nájomcov výhodnejšie namiesto zaplatenia si parkovacie miesta v Digital Parku odstaviť auto v nákupnom centre. Nás navyše trápi, že zvykli zaberať aj plochy v okolí, v tesnej blízkosti bytoviek, preto mestská časť vstúpila do tohto procesu. Našou úlohou je ochrániť obyvateľov Dvorov a hľadáme na to optimálne riešenie," povedal starosta Vladimír Bajan.

Situácia v tejto oblasti sa zhoršila po zlikvidovaní záchytného parkoviska, na ktorého mieste vyrástol Aupark Tower. Minulý týždeň sa uskutočnilo stretnutie zástupcov samosprávy so zástupcom vlastníka Digital Parku, ktorý prisľúbil, že situáciu budú riešiť s firmami a svojimi nájomníkmi tak, aby si objednali parkovacie miesta, ktoré patria Digital Parku. Okrem toho na vlastné náklady vybudujú zábrany. Ak nedôjde k zlepšeniu situácie s parkovaním do dvoch týždňov, mestská časť pristúpi aj k odťahovaniu vozidiel.

(brn)

Páčil sa vám článok?