Na Budatínskej straší vrak Avie, nikomu nechýba

2.12.2010
0
Na budatínskej straší vrak avie, nikomu nechýba - Avia1
Páčil sa vám článok?

Od minulého roku je na Budatínskej ulici odstavený vrak Avie Furgon bez štátnej poznávacej značky. Nákladné vozidlo je značne zničené a na ceste zbytočne zavadzia. Vrak akoby nikomu nechýbal.

„Avia je pomerne skorodovaná, bez značky a ľavého bočného skla a naložená haraburdím. Celá stojí na nenahustených pneumatikách. Ako je možné, že to nikomu neprekáža a nikto si to nevšíma, keď denne prechádzajú okolo neho vozidlá mestskej a štátnej polície, aj stovky cestujúcich v dopravných prostriedkoch," napísal čitateľ Rastislav Gemerský. Ako dodáva, je to znak, či ľuďom záleží na kráse mesta a ukazuje aj na ich ohľaduplnosť k životnému prostrediu.

Za petržalskú samosprávu informoval tlačový tajomník Ľubomír Anndrassy: „Podnet rieši oddelenie životného prostredia a prostredníctvom inšpektorov verejného poriadku umiestnime na čelné sklo auta výzvu pre majiteľa, aby nepojazdné vozidlo na vlastné náklady odstránil z verejnej komunikácie. Výzvu zároveň umiestnime na webovej stránke v časti Oznamy. V prípade, že do tridsiatich dní nikto nezareaguje, bude to zákonný dôvod na to, aby konala miestna samospráva."

Na informáciu zareagovala aj mestská polícia: „Odstavené nákladné auto Avia na Budatínskej ulici bolo našimi hliadkami pred časom zadokumentované a odstúpené na doriešenie príslušným kompetentným úradom, pretože podľa zákona o odpadoch je možné túto Aviu považovať za staré vozidlo," uviedol jej hovorca Peter Pleva.

Ak majiteľ svoje vozidlo neodstráni, samospráva v spolupráci s autorizovanou spoločnosťou pripraví jeho odtiahnutie. Podľa čísla karosérie a motora zistí majiteľa a následne bude od neho môcť vymáhať náklady na odtiahnutie vraku z verejného rozpočtu.

(mch)
FOTO - Rastislav Gemerský

Páčil sa vám článok?