Pri Habánskom mlyne vlastník zatarasil chodník

12.11.2010
0
Pri habánskom mlyne vlastník zatarasil chodník - Habansky3
Páčil sa vám článok?

Na staromestskej ulici Pri Habánskom mlyne je chodník, po ktorom však chodci nemôžu prejsť. Dôvodom sú dva obrovské kvetináče a dva čadičové obrubníky zabetónované na jeho okrajoch. Odstrániť sa vraj nedajú, stoja totiž na súkromnom pozemku.

„Na frekventovanej ulici Pri Habánskom mlyne, ktorá ústí do Mlynskej doliny, je chodník pri dome číslo 24 premenený na prekážkovú dráhu. Po chodníku sa nedá prejsť s detským kočíkom, ani s nákupnou taškou na kolieskach. Videl som matku s kočíkom, ktorá sa musela prekážkam vyhnúť vstupom do jazdnej dráhy vozidiel. Pri náhodnom stretnutí majiteľa som sa ho spýtal na toto arogantné správanie, no on ma len odbil, že mu tam parkovali autá a chodník je predsa na jeho pozemku," napísal čitateľ Konštantín Nikitin. Ako zdôraznil, chodník je však verejnoprospešné zariadenie a nikto preto nemôže brániť občanom, aby ho používali. K. Nikitin na záver tvrdí, že problém treba vyriešiť, pretože ohrozuje bezpečnosť chodcov.

Z Magistrátu hlavného mesta SR z oddelenia marketingu a cestovného ruchu sa k téme vyjadrila Mária Račková: „Kvetináče pred domom číslo 24 na ulici Pri Habánskom mlyne stoja na súkromnom pozemku, ktorý síce nie je chodníkom, ale vlastník pozemku prisľúbil, že odstráni čadičové obrubníky."

O probléme už vedela aj Mestská polícia Bratislava, ale aj ona hovorí iba o obrubníkoch. „Situáciu, na ktorú poukazuje váš čitateľ, sme preverili. Uvedený chodník patrí firme, ktorá na tejto adrese sídli. Po upozornení majiteľ firmy prisľúbil odstrániť z neho čadičové obrubníky," uviedol hovorca Mestskej polície Bratislava Peter Pleva.

Odstránenie obrubníkov síce čiastočne situáciu vyrieši, stále tam však zostanú kvetináče, ktoré svojou veľkosťou a umiestnením znemožňujú plynulú chôdzu po „chodníku", takže napríklad rodičia s kočíkmi budú aj v budúcnosti nútení prekážku obchádzať a vstupovať na cestu.

(mch)
FOTO - Konštantín Nikitin
Páčil sa vám článok?