Nerezidentom pribudnú miesta na parkovanie

11.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Možnosť parkovania pre nerezidentov v prvej parkovacej zóne v Starom Meste sa po prieskume dopravnej komisie miestneho zastupiteľstva zvýši. Uviedla to predsedníčka komisie Jana Španková.

Nevyhradené parkovacie miesta by mali pribudnúť na Sasinkovej, Strážnickej, Moskovskej, Justičnej, Slovanskej, Wilsonovej, na Kmeťovom námestí, Bernolákovej a Blumentálskej ulici.

„Na základe zistených výsledkov prieskumu sa upravili počty parkovacích miest pre nerezidentov. Počet rezidentských miest, ktorý bol počas celého týždňa nevyužitý rezidentmi sa čiastočne upravil pre nerezidentov, čiže sa zvýšil počet voľných parkovacích miest - bez kartičky," uviedla Jana Španková. Staromestská komisia dopravy rozhodla, že sa bude ďalej monitorovať druhá parkovacia zóna, teda ulice 3. a 4. triedy medzi Mýtnou, Belopotockého, Žilinskou a Šancovou. Na základe prieskumu komisie sa potom navrhnú prípadné úpravy.

Jana Španková verí, že budúce zastupiteľstvo bude v tomto parkovacom systéme pokračovať a ďalej ho bude monitorovať a zdokonaľovať. Novému parkovaciemu systému nielen v Starom Meste by veľmi pomohla zmena legislatívy, ktorá by obciam umožnila vyberať poplatok za parkovanie.

(sita)
Páčil sa vám článok?