DFNsP plánuje vybudovať nové parkovisko

10.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) na bratislavských Kramároch plánuje vybudovať nové parkovacie miesta pre návštevníkov. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Nové parkovisko, ktorého kapacita by mala byť okolo 90 miest, by malo byť vybudované pred nemocnicou a malo by byť prepojené so súčasným parkoviskom. To bolo vybudované v roku 2006 a kapacitou 25 parkovacích miest. Počet miest na parkovanie však vedenie nemocnice považuje už dlhší čas na nepostačujúci.

"Projektová dokumentácia pre stavebné povolenie a projektová dokumentácia pre realizáciu je v štádiu schvaľovania," povedala Kamenická. Termín začiatku výstavby zatiaľ konkretizovať nevedela. Isté je to, že nové parkovisko si nebude vyžadovať vysporiadanie pozemkov a že peniaze na jeho výstavbu nepôjdu z kasy nemocnice. "Budovanie parkoviska nebude realizované z vlastných prostriedkov nemocnice," doplnila Kamenická.

Rodičia detí, ktoré sú držiteľmi preukazu ZŤP, majú pritom stále vyhradené parkovacie miesta. Pri registrácii detí dostanú vo vestibule detskej nemocnice validačnú kartu, ktorú si potom bez akejkoľvek úhrady zamenia za výjazdový lístok, aby mohli z parkoviska vyjsť. Na parkovisku sú síce vyhradené dve parkovacie miesta pre takéto osoby, avšak takýto rodičia môžu zaparkovať aj na normálnom parkovacom mieste, ak sú obe vyhradené parkovacie miesta obsadené. Rodičia, ktorých dieťa nemá preukaz ZŤP, tu môžu podľa Kamenickej parkovať zadarmo len 15 minút.

Počas pracovnej doby, teda od 7:00 do 17:00 platí hodinová tarifikácia, čo znamená, že sa platí euro za hodinu. V pracovných dňoch od 17:00 do 7:00 nasledujúceho dňa, počas víkendov a sviatkov sa dá platiť aj za polhodinu. Cena je 50 centov na 30 minút. "V centrálnej evidencii sťažností nemáme zaevidovanú žiadnu sťažnosť v súvislosti s parkovaním návštevníkov pred DFNsP," dodala Kamenická.

(sita)

Páčil sa vám článok?