Linka na Kačín končí, obnovia ju v marci 2011

3.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Zachádzanie linky číslo 43, ktorá počas sezóny jazdila až do známej turistickej a rekreačnej oblasti pod Kačínom, sa končí. Stane sa tak od 6. novembra 2010. Linka zachádzala na Kačín ako novinka DPB každú hodinu, a to od apríla tohto roka.

Mesto, Mestské lesy a dopravný podnik zaviedli zachádzanie linky počas rekonštrukcie táborového a detského areálu na Kačíne, autobusy tam zachádzali každú hodinu a odbočovali z obvyklej trasy na Železnej studienke, pri bývalej otočke autobusov. Zachádzanie autobusov až na Kačín sa stretlo s rozporuplnou reakciou obyvateľov mesta. Kým odporcovia argumentovali životným prostredím a nebezpečenstvom pre peších a cyklistov na pomerne úzkej asfaltke, iní, najmä starší ľudia si pochvaľovali, že sa aj napriek svojmu veku či zdravotnému stavu opäť dostali do známej rekreačnej lokality.

O pokračovaní zachádzania na Kačín v ďalšej sezóne rozhodne zrejme až nové vedenie mesta. Dopravný podnik však podľa našich informácií so zachádzaním tejto linky na Kačín ráta aj v budúcom roku, a to od marca.

V sobotu 6. novembra sa končí aj tzv. rekreačná doprava v MHD. V praxi to znamená zrušenie linky číslo 29, ktorá jazdila spod Nového mosta do Devína. Naopak, na linke číslo 28 na trase od nového SND do Devínskej Novej Vsi cez Devín sa vracia štandardný režim s klasickými vozidlami. Linka číslo 93 obsluhuje cestujúcich od 2. novembra 2010 všetkými spojmi aj pri tzv. výjazde z vozovne a do nej, v Petržalke v úseku po konečnú zastávku Vyšehradská.

(rob)

Páčil sa vám článok?