Sťažnosti na eskalátory na Patrónke sú časté

1.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na nefungovanie eskalátorov v podchode na Patrónke sa pomerne často sťažujú cestujúci a obyvatelia z okolia. Zastávka s podchodom na Patrónke je pritom významným dopravným prestupným uzlom hromadnej dopravy v meste.

Na obidvoch stranách zastávok na Patrónke sa denne premelú stovky ľudí. Napriek tomu tento dopravný prestupný uzol je už roky hanbou v rámci kultúrnosti cestovania mestskou hromadnou dopravou v meste.

K zanedbaným prístreškom a prostrediu pripomínajúcom to na Hlavnej stanici sa pridáva aj častý problém s eskalátormi. Napísala nám o ňom aj sedemdesiatročná dôchodkyňa Ľudmila Chlebničanová. Ako uviedla, na Patrónke často prestupuje a zo záhrady v Dúbravke si nosí napríklad vypestovanú úrodu. „Pohyblivé schody veľmi často, hlavne vo sviatočné dni, nefungujú. Najmä tie smerom von z mesta, hoci majú byť v prevádzke až do 22. hodiny,“ posťažovala sa Ľudmila Chlebničanová.

Správcom podchodu na Patrónke je magistrát. Ten priznáva, že sťažnosti na pohyblivé schody na Patrónke dostáva často, hlavne od starších Bratislavčanov. „Pohyblivé schody v tomto podchode už niekoľko rokov fungujú na fotobunku, to znamená, že keď stoja, nie sú mimo prevádzky, treba prejsť cez fotobunku, postaviť sa na schody a tie sa spustia,“ pripomína mesto. Ako ďalej magistrát vysvetľuje, k tomuto riešeniu pristúpili v rámci šetrenia financií a elektriny. „Oznámenie o tomto spôsobe spúšťania pohyblivých schodov pravidelne vyvesujeme na stenu pri schodoch, väčšinou tam však dlhodobo nevydrží. Zabezpečíme však jeho opätovné vyvesenie,“ uviedli z magistrátu.

Ako mesto opätovne priznáva, počas sviatkov naozaj nie sú pohyblivé schody v prevádzke, výnimkou sú vianočné sviatky a Dušičky, pretože podchod býva v čase sviatkov menej frekventovaný. V prípade poruchy eskalátorov je okrem sviatkov možné požiadať v čase od 6.00 do 22.00 h obsluhu, ktorá sa nachádza v objekte verejného WC, o denník a zaznamenať tam nefunkčnosť zariadenia s uvedením dátumu i času.

Obsluha má potom zabezpečiť nápravu prostredníctvom pracovníkov spoločnosti, ktorá má údržbu i prevádzku na starosti z poverenia hlavného mesta.

Robert Lattacher
FOTO - Zuzana Špačková

Páčil sa vám článok?