Tunel Sitina bol ráno pre nehodu neprejazdný

9.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Pre dopravnú nehodu bol od 8:00 h uzavretý bratislavský tunel Sitina v smere do centra mesta. Nehoda dvoch nákladných vozidiel sa stala pri výjazde z tunela.

Krátko po 08:30 h sa v tuneli v smere do Petržalky zrazili dva kamióny a tri osobné autá. Na mieste zasahovalo 21 hasičov so štyrmi kusmi techniky a sanitným vozidlom. Podľa informácií z Operačného strediska HaZZ, pri nehode sa ľahko zranila jedna osoba.

Príčinou rannej nehody v bratislavskom tuneli Sitina bolo zrejme nedodržanie bezpečnej vzdialenosti. Pri prvej nehode došlo k zrážke nákladného Mercedesu Atego s Renaultom Kangoo a Škodou Fabia. Bezpečnú vzdialenosť pravdepodobne nedodržal 29-ročný vodič nákladného auta. V dôsledku tejto nehody došlo aj k ďalšej kolízií.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, 30-ročný vodič Volva sa pokúšal vyhnúť stojacim autám, no narazil do stojaceho Mercedesu Atego. Nákladné auto prešlo do ľavého pruhu, kde zachytilo Suzuki Swift, ktoré pritlačilo ku zvodidlám. Podľa polície nebol nikto zranený. Vodičom alkohol nezistili. Škody na autách predbežne vyčíslili na 25-tisíc eur. Okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje. Pre odstraňovanie následkov nehody Sitinu v smere do mesta na hodinu uzavreli.

(sita)

Páčil sa vám článok?