Zastávky na Trnavskom mýte opravujú

8.9.2010
0
Zastávky na trnavskom mýte opravujú - Trnavske myto6
Páčil sa vám článok?

Po dlhých rokoch nespokojnosti a sťažností cestujúcich na nevyhovujúce zastávky na Krížnej ulici sa občania konečne dočkali. Dopravný podnik ich v rámci rekonštrukcie trate dával do poriadku.

Električkové zastávky na začiatku Krížnej ulice pri Trnavskom mýte boli dlho zničené a ponúkali nekultúrne aj nebezpečné prostredie - špinu, smrad, hrozivo vyzerajúce železné konštrukcie zastávok oblepené do posledného miesta plagátmi, často porozbíjané a vybité sklenené výplne...

V prípade Trnavského mýta ide pritom o jeden z najfrekventovanejších prestupných uzlov mestskej hromadnej dopravy. Dopravný podnik napokon v rámci odstránenia havarijného stavu trate pristúpil aj k obnove zastávok, natretiu kovových konštrukcií a ich zasklení bezpečnostným sklom. Zastávky dostali novú zámkovú dlažbu, pribudli aj automaty na cestovné lístky a pod. Investor však ešte začiatkom týždňa, už za premávky električiek, dokončoval niektoré detaily, najmä na konštrukcii.

V súvislosti s rekonštrukciou zastávok a trate na Krížnej zostáva otvorená aj otázka obnovy podchodu pod Trnavským mýtom, ktorý je, podobne ako boli zastávky, v neprijateľnom stave. Hlavné mesto sa už niekoľkokrát pokúšalo uzatvoriť nájomnú zmluvu na podchod na Trnavskom mýte, no neúspešne. Jej súčasťou mala byť aj jeho rekonštrukcia. Potenciálni záujemcovia však náklady na obnovu vyhodnotili ako privysoké a nájomnú zmluvu neuzatvorili.

V meste ešte stále zostalo niekoľko zastávok MHD, ktoré by nutne potrebovali rekonštrukciu. Ide napríklad o prístrešky zastávok električiek v Dúbravke na Saratovskej ulici, nový prístrešok by si zaslúžila aj autobusová zastávka pri starom rozhlase a pod.

(rob)

Električky už jazdili, ale na Trnavskom mýte sa ešte dokončievali rekonštrukčné práce.
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?