Tunel otvoria 2. septembra, dopravca vraj nemeškal

25.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Posúvanie termínu otvorenia električkového tunela pod Bratislavským hradom vraj nie je záležitosťou dopravného podniku. Ten tvrdí, že stavebné práce z jeho strany boli dokončené už koncom mája.

Z vedenia dopravného podniku potvrdili, že električkový tunel pod hradom sa má definitívne sprístupniť 2. septembra 2010. Obnovené linky mestskej hromadnej dopravy sa meniť nebudú a všetko má jazdiť po starom tak ako pred rekonštrukciou.

Podľa dopravcu nebol tunel rekonštruovaný 35 rokov a bolo potrebné urobiť niektoré náročné operácie. Vodárne napríklad vymenili celé potrubie, robili sa inteligentné šachty na východnom i západnom portáli aby sa tunel nemusel celý „otvárať“, ak by bolo treba.

Vedenie DP tvrdí, že z jeho strany boli stavebné práce ukončené koncom mája. Potom prišla na rad kolaudácia, ktorá sa riešila verejnou vyhláškou, pretože verejnou vyhláškou sa stavba aj začala. To podľa dopravného podniku posunulo termíny.

Bývalý predseda predstavenstva Dopravného podniku Branislav Záhradník v polovici mája tvrdil, že tunel otvoria 5. júna 2010 a že v ten istý deň bude aj Deň otvorených dverí. Ďalším termínom bol začiatok prázdnin, no nakoniec sa aj tento dátum ukázal ako nereálny a Bratislavčania si musia na otvorenie tunelu počkať až do septembra...

Rekonštruovaný tunel prináša podľa slov generálneho riaditeľa Dopravného podniku Pavla Derkaya najmä zvýšenie bezpečnosti cestujúcich a zvýšenie jazdnej rýchlosti električky. Pribudol aj kamerový systém a celkovo sa podľa neho zvýšila kvalita tunela z hľadiska medzinárodných štandardov.

(rob)

Páčil sa vám článok?