Papuče na Podjavorinskej sú v poriadku

5.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská polícia začala s intenzívnejším zakladaním tzv. papúč na autá aj na Podjavorinskej ulici v Starom Meste. Dôvodom je podľa polície porušovanie zákona o premávke na pozemných komunikáciách.

Na hromadné zakladanie papúč na Podjavorinskej ulici nás upozornil čitateľ Daniel Blonski. Ako uviedol, sám zvykne v okolí často parkovať a v poslednom čase si všimol, že najmä v slepej ulici sú na autách „porozdávané“ papuče. „Čo oprávňuje dať papuču na tomto mieste? Mne sa vidí, že ide o šikanu mestskej polície. Žiadne z týchto áut neblokovalo ani chodcov ani iné vozidlá. V tomto sa situácia ničím nelíšila od okolitých ulíc..,“ myslí si čitateľ. Dodal, že by tam bolo dobré inštalovať značky, ktorá by povolili parkovanie na oboch stranách ulice.

Zo staromestského miestneho úradu sme dostali informáciu, podľa ktorej podmienky na tejto obojsmernej komunikácii neumožňujú parkovanie vozidiel po obidvoch stranách a nebude to možné ani v budúcnosti. Je na to priúzka. „Mestská časť v súčasnosti spracúva projekt, ktorý chce situáciu vyriešiť,“ uvádza sa vo vyhlásení z úradu. K osádzaniu papúč 12. júla 2010 konštatuje, že na mestskú políciu sa obracajú obyvatelia so žiadosťou, aby zasiahla, pretože obyvatelia nevedia prejsť po chodníku najmä s detským kočiarom. Bránia im v tom parkujúce autá. „Policajti to kvalifikujú ako porušenie zákona o premávke na pozemných komunikáciách a v tomto duchu aj konajú,“ uvádza sa v stanovisku staromestského úradu.

(rob)

Páčil sa vám článok?