Staré Mesto začne vydávať prvé parkovacie karty

28.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste začne vo štvrtok vydávať prvé parkovacie karty. Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa Alena Kopřivová. Karty budú platiť pre cesty III. a IV. triedy v správe mestskej časti v troch nových parkovacích oblastiach.

Samospráva však upozorňuje, že karty pre nový parkovací režim sú "zaujímavé" prioritne pre žiadateľov z týchto štyroch ulíc - Sasinkova, Poľná, Moskovská a Šoltésovej. Práve tu sú už inštalované nové vodorovné a zvislé dopravné značenia. Obyvatelia ďalších 13 ulíc, ktoré patria do 1. parkovacej oblasti, majú podľa Kopřivovej údajne ešte čas požiadať o vydanie karty.

Prvá parkovacia oblasť je vymedzená ulicami Námestie slobody, Kollárovo námestie, Mickiewiczova, 29. augusta, Poľná, Karadžičova a Legionárska. V súčasnosti sa tu inštaluje dopravné značenie, pripravené sú štyri ulice. "Dá sa teda očakávať, že o parkovacie karty budú mať záujem predovšetkým obyvatelia tejto bratislavskej lokality. Požiadať o ne však môžu všetci občania prihlásení na trvalý pobyt v mestskej časti, ak splnia stanovené podmienky," povedala Kopřivová.

Nový režim bude nabiehať postupne počas júla a augusta, preto údajne nie je potrebné mať parkovacie karty hneď v prvých júlových dňoch. "Obávať sa netreba ani odtiahnutia auta, ktoré nebude mať parkovaciu kartu za sklom. To príde na rad najskôr v septembri," doplnila Kopřivová. Mestská polícia bude dovtedy vodičov bez karty upozorňovať. Tých, ktorí na jej vydanie nemajú nárok, zasa upozorní na ich neoprávnené státie na vyznačenom boxe pre držiteľov karty. Ako Kopřivová dodala, parkovacie boxy v 1. parkovacej oblasti nie sú spoplatnené.

Žiadosť na vydanie parkovacej karty je možné stiahnuť z internetovej stránky mestskej časti www.staremesto.sk, k dispozícii je aj na Pracovisku prvého kontaktu, teda Front Office na miestnom úrade. Vyplnená žiadosť sa predkladá osobne vo Front Office pri priehradke č. 4.

(sita)

Páčil sa vám článok?