Tunel kolaudujú, stále nevedia, kedy ho otvoria

24.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Presný termín otvorenia električkového tunela pod Bratislavským hradom je stále neznámy. Isté je len to, že v týchto dňoch sa už kolauduje a kolaudáciu robí staromestský stavebný úrad, aj špeciálny stavebný úrad samosprávneho kraja.

Rekonštrukcia električkového tunela je teda takmer ukončená a podľa dopravného podniku je kolaudačné konanie staromestského stavebného úradu vypísané na 6. júla 2010.

Podľa vyjadrenia staromestského stavebného úradu, už začali kolaudáciu chodníkov a sietí a potom príde na rad aj kolaudácia celej stavby. Výnimkou sú troleje a koľaje - tie kolauduje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ako špecializovaný stavebný úrad. “V súčasnosti pokračujú kolaudačné konanie a skúšobná prevádzka, ktorá je zameraná na overenie naprojektovaných parametrov,” uviedol úrad BSK. Kontrola sa týka funkčnosti koľají i trolejového vedenia, overujú sa brzdné vzdialenosti a ovládanie výhybiek. “Skúšky na meranie koľají a koľajníc sa už robili a skončili sa veľmi dobre,” uviedol BSK.

Skúšobná prevádzka v tuneli trvá od 5. júna do 15. júla 2010. Výsledky merania vyhodnotí BSK spolu s Úradom pre reguláciu železničnej dopravy a následne vydá kolaudačné rozhodnutie. Prevádzka môže byť spustená po právoplatnosti rozhodnutia.

(rob)

Páčil sa vám článok?