Kraj chce podporiť rozšírenie Ulice svornosti

23.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) podporí iniciatívu rozšírenia bratislavskej Ulice svornosti o dva pruhy. Ide o iniciatívu samosprávy Podunajských Biskupíc, ktorú navrhla starostka tejto mestskej časti a zároveň krajská poslankyňa Alžbeta Ožvaldová. Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová.

„Musíme presadiť také riešenie, ktoré čo najskôr uľahčí cestovanie do obcí v smere na Rovinku a Dunajskú Lužnú, pričom výrazne nezhorší situáciu v Podunajských Biskupiciach,“ povedal predseda kraja Pavol Frešo. Podporu iniciatíve vyjadrilo vedenie kraja na dnešnom stretnutí s Regionálnym združením Podunajsko (združujúce Senec a 31 obcí), Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) a Slovenskou správou ciest.

Rozšírenie Ulice svornosti by podľa nich mohlo zlepšiť dopravnú situáciu medzi Bratislavou a obcou Rovinka. "Dopravná situácia na trase medzi Bratislavou a Šamorínom sa stáva neúnosnou a spôsobuje problémy pri dochádzaní detí do škôl a obyvateľov kraja do zamestnania," uviedla Tyšlerová.

Zásadné odľahčenie dopravy sa očakáva aj od vybudovania rýchlostnej komunikácie R7 - Šamorín. Tá by mala byť hotová do roku 2015.

(sita)

Páčil sa vám článok?