Vraky zavadzajú, obyvatelia sa na ne sťažujú

17.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Desiatky vrakov v meste zaberajú priestor a robia problémy nielen ľuďom prechádzajúcim okolo, ale najmä ľuďom bývajúcim v ich blízkosti. Na jeden z podobných problémov v Starom Meste nás upozornil aj náš čitateľ. Hnevajú ho odstavené vozidlá na Bradlianskej ulici.

Podľa čitateľa dve autá tam parkujú už dva roky a navyše “výdatne značkujú” ulicu olejovými škvrnami. Čitateľ považuje za nepochopiteľné aj to, že jeden z vrakov, ktorý mal ešte prednedávnom pezinskú značku, “sa z večera do rána zaskvel novučičkou bratislavskou poznávacou značkou”.

Zo staromestského miestneho úradu sme dostali vyjadrenie, že za vrak možno považovať iba také vozidlo, ktoré nemá ani jedno evidenčné číslo. V takom prípade mestská časť postupuje podľa zákona o odpadoch. Vyzve na verejnej tabuli a oznamom umiestneným na vozidle jeho vlastníka, aby s ním do tridsiatich dní urobil poriadok.

Ak to vlastník neurobí do stanovenej lehoty, vyzve na to súkromnú spoločnosť mestská časť. “Spoločnosť potom vrak odvezie na svoje parkovisko v Zohore a pokúsi sa zistiť vlastníka. Ak sa jej to nepodarí, po roku vydá Obvodný úrad životného prostredia v Bratislave rozhodnutie na zošrotovanie,” uviedol staromestský miestny úrad.

V prípade, že sa majiteľ ohlási a chce auto späť, musí uhradiť náklady na odtiahnutie a za parkovanie v areáli spoločnosti. “Ak si ho zoberie a chce na ňom jazdiť, musí ho vybaviť evidenčnými číslami. V žiadnom prípade si ho nesmie zobrať a zaparkovať na ulici - môže si ho však odstaviť na inom než verejnom priestranstve,” konštatuje sa v stanovisku mestskej časti.

Staré Mesto rieši počas roka približne 20 až 25 podobných prípadov. “Najčastejšie máme od občanov hlásené nepojazdné vozidlá v okolí Povrazníckej ulice - upozorňujú na ne práve preto, lebo je tu problém s parkovaním,” dodal úrad.

(rob)

Páčil sa vám článok?