Starý most je od 15. mája 2010 úplne zatvorený

19.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Starý most je od 15. mája 2010 úplne uzatvorený. Dôvodom je kritický stav betónu mostovej konštrukcie, ktorá sa začala v poslednom období prepadávať. Starý most oproti predpokladom aj rýchlejšie hrdzavie.

Zástupcovia mesta a spoločnosti Metro Bratislava, ktorá robí sondáž mosta a pripravuje ho na obnovu, sa domnievali že most vydrží do začiatku rekonštrukčných prác aspoň v takom stave, ako bol pred rokom. Z dôvodu šestnásťnásobného posunutia mostovky nad pilierom číslo štyri smerom dole sa však kompetentní rozhodli, že pre bezpečnosť treba most pre verejnosť úplne uzatvoriť. Podľa generálneho riaditeľa Metro Bratislava Vladimíra Kovalčíka by totiž mohlo dôjsť až k zrúteniu niektorej častí mosta. Metro požiadalo aj slovenských plynárov, aby odstavili plynové potrubie cez most.

Uzatvorenie mosta znamenalo zmeny aj v MHD. Linka číslo 50 bude premávať od OD Slimák po Autobusovú stanicu Mlynské nivy, odtiaľ cez Landererovu na Most Apollo, Einsteinovu, k Auparku. Z neho bude jazdiť cez Nový most k Malej scéne na autobusovú stanicu a pokračovať bude po súčasnej trase. Linka nezastaví na Šafárikovom námestí.

Číslo 78 bude premávať od Čiližskej po Trnavské mýto bez zmien, odtiaľ pôjde na Most Apollo, k Ekonomickej univerzite, cez Gettingovu do Ovsišťa a späť.

Linka číslo 95 pôjde zo Šafárikovho námestia na Most Apollo, odkiaľ bude pokračovať na Einsteinovu, Jantárovu, Námestie hraničiarov a po súčasnej trase na Vyšehradskú. Naspäť pôjde cez ulicu Pri Starom háji.

Nočné linky N80 a N95 budú premávať cez Nový most.

(rob)

Páčil sa vám článok?