Autá na Tupolevovej jazdia cez priechod a chodník

24.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Priechod pre chodcov nemusí byť len pre chodcov, na Tupolevovej ulici sa stal aj cestou. Tunajší obyvatelia len neveriacky krútia hlavami nad tým, ako zodpovední vyriešili vjazd na parkovisko - cez priechod pre chodcov a cez chodníky. Autá tak ohrozujú peších, mamičky s kočíkmi, deti!

Petržalská samospráva pred časom zrušila plochu klziska na Tupolevovej ulici a vytvorila tam parkovisko. Problémom však je, že na nové parkovisko začali jazdiť autá z ulice, a to priamo cez chodníky. Priechod pre chodcov je navyše miestom vjazdu áut na umelo vytvorenú komunikáciu, ktorá tam nemá čo hľadať. Polícia na ňu paradoxne povolila umiestnenie rôznych dopravných značiek, medzi inými aj Pozor deti a maximálna rýchlosť 10 km/h.

Miestni obyvatelia však upozorňujú, že vjazd áut mohla samospráva riešiť cez existujúce susedné parkovisko, stačilo, aby ich prepojila cez pozemok patriaci mestu. Samospráva už požiadala magistrát, aby pozemok zverila mestskej časti, čím by mohlo dôjsť k ich prepojeniu, aby sa vytvoril priestor na bezpečný vjazd a výjazd vozidiel z Jiráskovej ulice. Na otázku, prečo nebolo možné urobiť vjazd na nové parkovisko z Jiráskovej ulice, hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Ansdrassy uviedol, že z ulice druhej triedy by bolo potrebné urobiť vjazd s ďalším pruhom, čo by musel povoliť a vybudovať magistrát.

Projekt a osadenie zvislých a vodorovných dopravných značiek stáli miestnu samosprávu 6300 eur. Ľ. Andrassy tvrdí, že peniaze nevyjdú na zmar, pretože po novom riešení sa odstránia len dopravné značky. Podľa polície ide o dočasný vjazd, keďže Petržalka v súčasnosti rieši stavebné konanie na zriadenie definitívneho vjazdu z opačnej strany parkoviska a dovtedy je možné chodník núdzovo spojazdniť, ak nie je riešený pre tranzit. Po spustení nového vjazdu bude dočasné riešenie zrušené.

Robert Lattacher

Petržalská hádanka - chodci po tom chodia, autá jazdia. Čo je to? Chodník? Cesta?
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?