Priechod na Stromovej ulici je nebezpečný

3.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Jeden z frekventovaných priechodov na Kramároch, neďaleko zdravotníckych zariadení, nemocníc a ministerstva zdravotníctva, je pre chodcov nebezpečný. Situáciu na priechode bez svetelnej signalizácie navyše komplikujú vodiči, ktorý cez priechod vychádzajú na hlavnú cestu!

Na nebezpečný úsek upozornila aj čitateľka Mária Poláková, podľa ktorej je tu pre chodcov zvýšené riziko. V decembri minulého roka sa tu stali dve nepríjemné havárie so zlým koncom pre peších účastníkov kolízií. Prvá sa stala 8. decembra 2009, keď tu večer auto zrazilo na priechode 84-ročného chodca, ktorý so zlomeninami rebier a kolien skončil v nemocnici. O tri dni neskôr, 11. decembra podvečer, sa stal priechod osudným pre ďalšieho chodca, ktorého tiež odviezla záchranka.

Mária Poláková chce vyzvať kompetentných, aby tu čo najskôr zabezpečili semafory, „pretože malú nenápadnú dopravnú značku si asi máloktorý vodič v rýchlostí všimne“, píše čitateľka. Podľa nej, ak biele pásy zakryje sneh, chodci nebudú mať žiadnu šancu bezpečne prejsť pomedzi rýchlo jazdiace autá

Situácia na mieste je naozaj zlá, navyše sa nám podarilo vyfotografovať vodiča, ktorý vychádzal autom cez priechod pre chodcov zrejme z areálu blízkeho hotela. Ide o dvojnásobnú drzosť, pretože okrem toho, že vodič prechádzal cez chodník, tak ohrozoval aj chodcov na priechode. Riešením by mohlo byť osadenie stĺpikov, lebo len fyzické zábrany dokážu zastaviť mnohých vodičov od nezodpovedného a nezákonného konania, ktorým ohrozujú chodcov

Budúci týždeň má byť stretnutie zástupcov Krajského dopravného inšpektoriátu a pracovníkov Oddelenia cestného hospodárstva magistrátu o najnebezpečnejších priechodoch pre chodcov.

(rob)

Neuveriteľnú drzosť mal na Stromovej vodič vchádzajúci na cestu cez priechod!
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?