Cyklisti dostanú Kopčiansku zelenú cestu

3.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí cyklisti sa môžu tešiť na ďalšie kilometre, kde sa nebudú musieť vyhýbať autám. V tomto roku pre nich pribudne úsek pod názvom Kopčianska zelená cesta.

Cesta má spojiť Viedenskú cestu s Petržalským korzom a vyústi až v rakúskej obci Kittsee. „Pozdĺž cesty budú vybudované oddychové zóny s mestským mobiliárom (napr. lavičky, odpadkové koše, stojiská na bicykle), pre lepšiu navigáciu cyklistov, korčuliarov, rekreačných bežcov budú slúžiť informačné a orientačné tabule.

Náklady spojené s realizáciou projektu bude mestská časť hradiť zo zdrojov Európskej únie, z európskych fondov bude vykrytých takmer 90-tisíc eur,“ prezradil hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

V súčasnosti majú bratislavskí cyklisti a korčuliari k dispozícii 65 km ciest medzinárodného štandardu, pričom najvýznamnejšou je dunajská trasa zaradená do európskej siete ciest (ide o približne 35 km trasa po oboch stranách Dunaja). Cyklistická verejnosť ma zároveň v Bratislave k dispozícii trasy celomestského charakteru s celkovou dĺžkou 25,4 km.

(mm)
Páčil sa vám článok?