Cesty v meste sú aj napriek sneženiu zjazdné

8.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Cesty v správe hlavného mesta Bratislava sú aj napriek pretrvávajúcemu sneženiu prejazdné. Ide o komunikácie I. a II. triedy. "Niektoré cesty sú mokré, na niektorých je niekoľkocentimetrová vrstva snehu. Všetky mestské cesty sú však zjazdné," povedal dispečer magistrátu.

Pred približne hodinou sa začali znova posypávať najmä mosty, kopcovité terény a najproblematickejšie úseky ako Kramáre, Koliba, Búdkova či Drotárska. Všetky cesty v meste sa zároveň priebežne pluhujú, aby boli prejazdné všetky jazdné pruhy. V teréne je momentálne podľa dispečera viac ako 40 mechanizmov. Priebežne sa ručne čistia aj chodníky a lávky, ktoré spravuje hlavné mesto. Pluhovanie a posyp mestských ciest by mali pokračovať celý deň.

Zimná údržba v hlavnom meste sa týka 464,2 km komunikácií, ďalej námestí, verejných priestranstiev, chodníkov, lávok a mostov s celkovou plochou 385 509 metrov štvorcových, 249 zastávok mestskej hromadnej dopravy, 1 228 priechodov pre chodcov a 255 ník, teda vyznačených rozšírených dopravných pásov na ceste pre zastávky mestskej hromadnej dopravy. Pred začiatkom zimnej služby sa náklady odhadovali na 5,22 mil. eur. K dispozícii je sedemtisíc ton soli, 1 700 ton priemyselnej soli zvlhčenej solmagom a 710 ton solmagu.

(sita)

Páčil sa vám článok?