DPB zvažuje trestné oznámenie na dopravcov

7.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zvažuje podanie trestného oznámenia na tých, ktorí dnes úmyselne paralyzovali dopravu v hlavnom meste, povedal predseda predstavenstva dopravného podniku Branislav Zahradník. "Spôsobili nám vážne problémy. V blokovaných úsekoch uviazlo asi sedem vozidiel, takže sme museli nasadiť náhradné vozidlá aj vodičov," vysvetlil.

To im podľa neho spôsobilo navýšenie nákladov pre mesto. Ako tiež uviedol, konkrétne kamióny dokumentovali a škody vyčísľujú. "Nepopierame právo na protest. Každé konanie však má mať svoje hranice. Tento protest dopravcov, keď boli obmedzovaní aj cestujúci a iní dopravcovia, považujem za nešťastnú formu," doplnil Zahradník.

Bratislavská mestská hromadná doprava má pre protesty dopravcov stále problémy. Ako povedal hovorca DPB Peter Kavecký, najkomplikovanejšia situácia pretrváva na Rožňavskej ulici a v jej okolí. Dopravný podnik sa preto naďalej snaží viesť autobusové linky 53, 63 a 96 a trolejbusové linky 204 a 205 po obchádzkových trasách. Dĺžka zdržaní mestskej dopravy sa podľa neho dá len ťažko odhadnúť.

(sita)

Páčil sa vám článok?