Pre protesty dopravcov má problémy aj MHD

7.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Pre protesty dopravcov má na mnohých miestach v Bratislave značné problémy aj mestská hromadná doprava. Najväčšie problémy sú podľa hovorcu Dopravného podniku Bratislava (DPB) Petra Kaveckého na Rožňavskej ulici a v okolí.

Dopravný podnik sa preto snaží viesť autobusové linky 96, 53 a 63 a trolejbusové linky 204 a 205 po obchádzkových trasách, hovorca priznáva, že je to však často veľmi komplikované.

Problémy sú aj so spojením na letisko. Dĺžka zdržaní mestskej dopravy sa podľa neho dá len ťažko odhadnúť. Ako doplnil, ak bude situácia pokračovať, pravdepodobne pripraví vedenie podniku na piatok ráno iný variant riešenia dopravy.

Problémy zatiaľ obchádzajú medzimestské či regionálne autobusové spoje, čo potvrdila hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines, a.s., Eva Vozárová. "Nemáme žiadne meškania, jazdíme podľa harmonogramu počas školských prázdnin," povedala.

Je to podľa nej tým, že ich dopravná polícia včas informovala o miestach, kde by mohli vzniknúť najväčšie dopravné problémy, prípadne kde sa tvoria dopravné zápchy. Autobusy preto využívajú čiastočne pozmenené trasy.

(sita)

Páčil sa vám článok?