Na diaľnici v úseku Mierová - Senecká buduje diaľničná spoločnosť tri stavby

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na diaľničnom úseku Mierová - Senecká v týchto dňoch Národná diaľničná spoločnosť vymieňa protihlukovú stenu, buduje neverejný vjazd a výjazd zo Syslej ulice a upravuje ďalší neverejný výjazd z Domkárskej ulice.

Podľa investičného riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Petra Gandla je najdôležitejšou časťou tejto investičnej akcie výmena časti protihlukovej steny, ktorá bola vybudovaná ešte v roku 1992, v úseku od Prístavného mosta po začiatok novej protihlukovej steny. „Pôvodná stena už nevyhovuje súčasnej hygienickej norme, ktorá stanovuje maximálne hladiny denného a nočného hluku,“ povedal nám P. Gandl. „Svedčili o tom aj petície občanov a opakované intervencie starostu mestskej časti Ružinov Pavla Kuboviča.“

Súčasťou stavby je vybudovanie vjazdu a výjazdu zo Syslej ulice, ktorý nebude verejný ale bude slúžiť len pre potreby Hasičského a záchranného zboru, dopravnej polície a vozidlá správcu diaľnice v mimoriadnych dopravných situáciách. O potrebe zriadenia tohto výjazdu rozhodlo ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií. Bude tam zákaz vjazdu v oboch smeroch, takže vjazd do alebo výjazd zo Syslej ulice nebude možný.

Treťou časťou tejto investičnej akcie je úprava výjazdu z Domkárskej ulice, kde sa nachádza Stredisko správy a údržby diaľnic. Podľa P. Gandla mechanizmy používané v zimnej sezóne (pluhy s radlicou širokou viac ako štyri metre) potrebujú dostatočne široké jazdné pruhy, čo existujúci výjazd nemal. Aj v tomto prípade pôjde o výjazd, ktorý nebude môcť používať verejnosť, ale iba Hasičský a záchranný zbor, dopravná polícia a správca diaľnice. Súčasťou strediska správy a údržby diaľnic je aj areál dopravnej polície, ktorý Národná diaľničná spoločnosť buduje súčasne s týmto strediskom.

Páčil sa vám článok?