Kontajner trčiaci do cesty vraj nerobil problémy

10.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na veľkokapacitný kontajner stojaci v ceste nás nedávno upozornil čitateľ. Kontajner bol zložený tak, že časťou zasahoval do komunikácie, čím komplikoval vodičom život na pomerne frekventovanej ulici.

Situáciu, ktorá vznikla na Pifflovej ulici na sídlisku Dvory, opísal Ivan Václavík. Okrem iného zdôraznil, že kontajner OLO, zasahujúci do dvoch tretín frekventovanej križovatky, tam bol celý týždeň.

„Priamo v tejto križovatke parkujú aj autá, ktoré takisto vytvárajú rizikovú situáciu. Po Pifflovej si dokonca neraz skracujú cestu nákladné autá a autobusy, nehovoriac už o pretekároch, ktorí tadiaľto jazdia aspoň šesťdesiatkou,“ opísal problém Ivan Václavík. Podľa jeho názoru by motorista za parkovanie autom v križovatke dostal poriadnu pokutu. Dodal, že obrovský kontajner na rovnakom mieste nezaujímal ani policajné hliadky, ktoré prechádzali okolo neho.

Hovorkyňa OLO, a.s., Margita Tieleschová reagovala pre Bratislavské noviny tvrdením, že veľkokapacitné kontajnery pristavuje spoločnosť v zmysle zmluvy s Petržalkou na miesto, ktoré si mestská časť určí. Vysvetlila, že obyvateľom je týmto spôsobom daná možnosť zbaviť sa starých nepotrebných vecí, ktoré by inak pravdepodobne skončili pohodené pri kontajnerovom stojisku.

„Keďže na Pifflovej ulici je problém pristaviť kontajner vzhľadom na parkujúce vozidlá, vodič ho pristavil tak, ako sa mu najlepšie dalo. To, že mierne vytŕča do komunikácie, je pravda, ale aspoň ho neobstávali parkujúce autá a vodič nemal problém s jeho odvozom,“ uviedla hovorkyňa OLO.

Ako dodala, kontajner dávajú na tri dni a nie na týždeň. Spresnila, že tam bol od 25. novembra do 27. novembra 2009. „V takto zastavanej zóne je určite povolená maximálna tridsaťkilometrová rýchlosť, takže vodiči, ktorí chodia pomaly, s tým určite nemali problém,“ dodala M. Tieleschová.

(rob)
FOTO - Ivan Václavík
Páčil sa vám článok?