Od septembra platí zimný grafikon MHD

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Od 1. septembra sa končí prázdninové obmedzenie premávky bratislavskej mestskej hromadnej dopravy. Autobusy, trolejbusy a električky tak budú premávať podľa cestovných poriadkov platných pre zimné obdobie.

Obnoví sa premávka na linkách číslo 7, 31, 34, 67, 120, 123, 127, 185, 191 a 208. Linka číslo 210 bude premávať len v dňoch pracovného voľna, pracovného pokoja a vo sviatok. Dopravný podnik Bratislavy od septembra zavedie aj nasledujúce zmeny organizácie dopravy.

Linka číslo 31 bude mať smerom k Cintorínu Slávičie údolie zriadenú zastávku „Trnavské mýto" na Krížnej ulici (pri Tržnici). Linka číslo 64 bude premávať s novým označením číslo 22. Linka 117 bude presmerovaná na Račiansku a Mýtnu ul. a zastavovať na občasných zastávkach „Račianske mýto". Linka 191 bude premávať od Nového mosta po Panónskej ceste a cez Jarovce až do Rusoviec, o železničnú stanicu a späť.

Linka 206 smerom k Slovenskému ústavu srdcových a cievnych chorôb bude zastavovať na novej zastávke „Vlárska" zriadenej na začiatku ulice Pod Krásnou hôrkou. Linka 213 bude premávať po predĺženej trase Koliba - karpatská - Nám. Slobody - Hodžovo nám. - Palisády - Šulekova a naspäť rovnakou trasou; premávať bude denne. Linka 214 bude zrušená a linka 219 bude premávať po predĺženej trase: Valašská - Kramáre - Šancová - Trnavské mýto - Rožňavská - Slovinská - Bulharská - Rádiová a naspäť rovnakou trasou.

V stredu 1. septembra, keď je štátny sviatok - Deň Ústavy, budú linky MHD premávať podľa cestovného poriadku platného pre nedeľu.

(dpb)

Páčil sa vám článok?