Ak budú zmeny dobré, ľudia si zvyknú

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na prelome júna a júla sa na niektorých bratislavských križovatkách zásadne zmenila organizácia dopravy. Tieto úpravy majú podľa predstaviteľov bratislavskej samosprávy priniesť revolučnú zmenu v prejazdnosti hlavným mestom. V uliciach Bratislavy sme preto zisťovali, ako túto skutočnosť vnímajú bratislavskí motoristi.

Ignác P., lekár: Priznám sa, že spočiatku som bol dosť zmätený, najmä na Račianskom mýte. Hodnú chvíľu mi trvalo, kým som zistil, ako sa smerom z Trnavského mýta dostanem na Mýtnu ulicu. Niektoré zmeny som možno ani nezaregistroval, pretože väčšinou jazdím len po jednej ceste.

Mária Č., právnička: Katastrofa, kým som sa zorientovala, chodila som dokola ako bludný Holanďan. Pomaly si zvykám, aj keď niekedy zo zotrvačnosti pozabudnem a chcem odbočiť tam, kde sa to už nesmie. Minule som to riskla a stálo ma to 500 korún, lebo za križovatkou, samozrejme, číhali policajti.

Juraj F., predavač: No, nepotešilo ma to, pretože cez Račianske mýto jazdím denne do práce a jedného dňa som zistil, že po obvyklej trase sa už ísť nedá. Priznám sa, že som si dobre zanadával. No aj tak sa mi nezdá, že by sa to nejako výrazne zlepšilo. Uvidíme po prázdninách, keď sa všetci vrátia z dovoleniek, ako budú vyzerať ranné špičky.

Peter M., podnikateľ: Ak sa ukáže, že to bolo na niečo dobré, ľudia si rýchlo zvyknú. Len neviem, či tieto úpravy pomôžu bratislavskú dopravu riešiť zásadným spôsobom. Niekedy ma rozčuľujú vodiči nerešpektujúci nové značenie, ktorí vedomým porušovaním predpisov ohrozujú ostatných.

(miv)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?