Nemôžu riešiť parkovanie na súkromnom pozemku

3.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Nad čudným parkovaním neďaleko autosalónu na Panónskej ceste krútia hlavami viacerí obyvatelia blízkych domov. Nepáči sa to ani nášmu čitateľovi Michalovi Gemeranovi, ktorý poukázal nielen na parkovanie áut na trávniku, ale aj na nečinnosť mestskej polície.

Tá podľa jeho názoru toleruje parkovanie áut dodávateľov stavby nového autosalóna na Panónskej ceste na trávniku. „Autá stoja medzi zjazdom z nadjazdu po pravý odbočovací pás smerom k obchodnému centru Danubia časťou vozidla, niektoré aj celou šírkou vozidla na trávniku, ktorý sa nachádza pri obrubníku,“ opisuje situáciu. Zaujíma ho, či vozidlá majú špeciálne povolenie oproti bežným obyvateľom Petržalky, „ktorých zákonnosť parkovania na poddimenzovaných parkoviskách na sídliskách mestská polícia pravidelne kontroluje“.

Z mestskej polície sme dostali vyjadrenie, podľa ktorého mestskí policajti tieto prípady nemôžu riešiť, pretože parkujú na súkromných pozemkoch patriacich firmám Kia a Nissan. Hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy nám po preverení oznámil, „že platná legislatíva neumožňuje miestnej samospráve vstupovať do pravidiel využívania súkromného objektu, pozemku“.

Potvrdil, že v tomto prípade nemôže zasahovať ani mestská polícia. Mohla by tak urobiť iba na základe podnetu vlastníka pozemku. „Sankcie za porušenie zákazu parkovania na tráve môžeme uplatniť len v prípade verejných pozemkov - priestranstiev,“ dodal Ľ. Andrassy.

(rob)

Páčil sa vám článok?