Prvé autobusy CapaCity prídu už budúci rok

3.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava, a.s., podpísal zmluvu so spoločnosťou Mercedes Benz Slovakia na dodávku veľkokapacitných autobusov CapaCity. Zmluvu podpísali na základe výhry spoločnosti vo verejnej súťaži.

Podpísanie zmluvy potvrdil predseda predstavenstva DPB Branislav Zahradník. Zmluvu podpísali 29. októbra 2009 na základe úspešného uzatvorenia verejnej súťaže. Na budúci rok by mali do mesta prísť prvé autobusy, zmluva je podpísaná na 25 vozidiel a opcia platí na ďalších 15 kusov. Spolu ide 40 vozidiel tohto typu, čo je výsledok prvej opakovanej súťaže z troch sľubovaných.

Podľa Branislava Zahradníka druhé výberové konanie pokračuje a komisia vyhodnocuje ponuky. „Prišli štyri - od spoločností Solaris, SOR, Volvo a Irisbus," uviedol. Dodal, že ide o súťaž na ďalších sto kĺbových veľkokapacitných autobusov. Termín verdiktu komisie nevedel odhadnúť, predpokladá, že to bude v najbližších dvoch týždňoch.

Tretia verejná súťaž sa má týkať dodávky autobusov na plyn v počte do 60 kusov. Termín vyhlásenia by mal byť známy po vyhlásení druhej súťaže. Tri tendre majú nahradiť jeden veľký medzinárodný tender, pôvodne na 240 autobusov, ktorý musel dopravný podnik na základe februárového rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie zrušiť.

Dôvodom nariadenia úradu bolo niekoľko porušení zákona o verejnom obstarávaní. Úrad prešetroval námietku spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia, s.r.o., z dôvodu vylúčeniu z verejnej súťaže. Jednou z dôležitých pripomienok zo strany úradu bolo, že v súťažných podmienkach nebol presne špecifikovaný počet autobusov na plynový a naftový pohon.

(rob)

Páčil sa vám článok?