Parkovanie na Námestí hraničiarov vyriešili stĺpiky

2.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalské Námestie hraničiarov ešte nedávno trápil problém parkujúcich vozidiel. Tie sa dostávali takmer do centra námestia, kde zaberali priestory pre chodcov, ale aj pre mamičky s kočiarmi. Problém vyriešili až tri osadené stĺpiky.

Jedna z nespokojných obyvateliek Marta Horvátová nás nedávno tiež upozorňovala na parkovanie áut. Ako napísala, situácia sa tu stávala už takmer neúnosnou a komplikoval ju čoraz vyšší počet odstavených vozidiel.

„V poslednom čase sa tu už nedalo prechádzať, s kočíkom som musela kľučkovať medzi autami parkujúcimi priamo na námestí. Drzosť a arogantnosť týchto vodičov presiahla hranice, dokonca nenechávali ani priestor na prejdenie kočíka,“ písala M. Horvátová. Podľa nej parkovalo na námestí súčasne aj dvadsať áut, pričom najhoršia situácia bola medzi 17.00 až 10.00 predpoludním.

Hnevala sa však aj na mestských policajtov, ktorých služobné vozidlá podľa nej „často prefrčali okolo,“ no autá na námestí si nevšímali. Políciu na to skúšala upozorniť, ale mestskí policajti údajne reagovali na jej podnet nezáujmom. Čitateľka ponúkala aj riešenie. Situácii by vraj bolo pomohlo, keby sa na vjazd do námestia dali napríklad kamenné zábrany...

Ako sa však ukázalo, balvany nebolo treba, stačilo použiť tri obyčajné stĺpiky a námestie počas našej pondelkovej návštevy vyzeralo znovu ako pešia zóna. Prázdne chodníky, žiadne autá, chodci mali k dispozícii znovu celý priestor.

„Parkovanie je veľkým problémom. Námestie a plochy určené pre peších však nemožno využívať na bezhlavé parkovanie,“ uviedol hovorca petržalskej samosprávy Ľ. . Andrassy. Zároveň pripomenul, že podobný problém riešila samospráva na Vlasteneckom námestí, kde balvany tiež zabránili parkovaniu vozidiel.

(rob)

Hore je Námestie hraničiarov zaplnené parkujúcimi vozidlami, dole námestie vhodné už aj na prechádzky a oddych.
FOTO - M. Horvátová, R. Lattacher

Páčil sa vám článok?