Autá zo Starého Mesta budú odťahovať do Petržalky

25.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vodiči áut odtiahnutých z miestnych komunikácií III. a IV. triedy v bratislavskom Starom Meste nebudú musieť od 1. januára 2010 merať cestu do Čierneho lesa v Podunajských Biskupiciach. Svoje vozidlá nájdu odstavené na ohradenom parkovisku na Macharovej ulici v Petržalke.

"Nie je to jediná novinka v súvislosti s odstraňovaním vozidiel tvoriacich prekážku v cestnej premávke v mestskej časti. Fyzický výkon odťahovej služby od 1. novembra 2009 prešiel zo spoločnosti Aster na spoločnosť Car Towing, a.s.," uviedla staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová. Stalo sa tak podľa nej na základe predaja tej časti podniku spoločnosti Aster, ktorej predmetom činnosti bol výkon odťahovej služby. Jej právnym nástupcom sa stala v zmysle obchodného zákonníka spoločnosť Car Towing.

V súvislosti so zmenami požiadala mestská časť zástupcov nástupníckej odťahovej služby o úpravu niektorých vzájomných práv a povinností formou dodatku k pôvodnej zmluve. "Obe strany sa dohodli, že platnosť bude aktuálna k 1. januáru 2010, pričom výška nákladov na odtiahnutie vozidla ostáva nezmenená, 93 €," vysvetlila Kopřivová.

Vozidlá tvoriace prekážku v cestnej premávke odstráni mestská časť na náklady prevádzkovateľa motorového vozidla. Hovorkyňa doplnila, že starosta Starého Mesta vydal poverenie príslušníkom mestskej polície, ktoré im umožňuje výkon rozhodnutia.

"Keďže mestská časť nedisponuje technickými prostriedkami potrebnými na plnenie jej povinnosti vyplývajúcej zo zákona o premávke na pozemných komunikáciách, technickú časť odstránenia vozidla z komunikácie a jeho uloženie na odstavnú plochu zverila na zmluvnom základe spoločnosti Car Towing," uzavrela Kopřivová.

(sita)

Páčil sa vám článok?