Schválili lístok platný na vlaky, autobusy a MHD

25.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestskí poslanci schválili na rokovaní zastupiteľstva ceny a druhy cestovných lístkov v rámci integrovanej dopravy. Cestujúci budú môcť cestovať na jeden lístok mestskou hromadnou dopravou, vlakmi i autobusmi.

Poslanci rovnako schválili aj zoznam spoločných zastávok a železničných staníc. V Bratislave ich je 41, vlakové linky, ktoré budú súčasťou projektu, dostanú v označení písmeno „S“.

Na cestovanie iba v hlavnom meste budú môcť cestujúci využívať cestovný lístok City. Cena jednorazového základného lístka má byť od 0,50 do 0,80 eura. Na cestovanie v rámci kraja, nie v hlavnom meste, má byť zavedený lístok Regio. Jeho cena by mala byť od 0,40 eura do 2,20 eura. Kombinovaný cestovný lístok Kombi bude platiť pre celý kraj vrátane mesta. Má stáť od jedného eura do 2,60 eura. Cestujúci budú môcť využívať aj predplatné cestovné lístky – sieťový základný tridsaťdňový lístok pre celý kraj by mal stáť 84 eur, deväťdesiatdňový 226,70 eura a celoročný 840 eur. Predplatné lístky na cestovanie mimo hlavného mesta budú cenovo o niečo nižšie.

K dispozícii budú aj Senior karty, rovnako ako turistické cestovné lístky. Dôchodcovia nad 70 rokov majú cestovanie zadarmo. K návrhu sa ešte musí vyjadriť zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?