Cestujúci chcú pravidelnosť dopravných spojov

10.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Cestujúci chcú najmä pravidelnosť dopravných spojov. Vyplýva to z ankety Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), ktorá zisťovala, za akých podmienok by ľudia boli ochotní nechať doma svoje auto a cestovať verejnou dopravou. Do ankety sa počas piatich mesiacov zapojilo prostredníctvom web stránky 1 593 ľudí.

Podľa generálneho riaditeľa BID Alexandra Balleka to svedčí o praktických záujmoch cestujúcich. "Pravidelný a ľahko zapamätateľný interval s garanciou nadväznosti jednotlivých spojov je základný prvok integrovaného dopravného systému. Preto je zároveň našou podmienkou pri stanovení dopravnej optimalizácie v celom bratislavskom regióne,“ informoval. Intervalom spojov a ich nadväznosti sa podľa neho venuje pripravovaný dokument Ročný projekt organizácie dopravy regiónu z pohľadu koordinátora, objednávateľov dopravy ako aj dopravcov, začlenených do projektu BID.

Zo šiestich možností jednoznačne vyhral pravidelný interval spojov, ktorý zvolilo až 58 percent respondentov. Vysokú podporu získala aj lepšia nadväznosť spojov, a to 37 percent. Tri percentá respondentov pripisujú význam lepšiemu informačnému systému na zastávkach a vo vozidlách. Iba jedno percento sa priklonilo k možnosti nechať auto na bezplatnom parkovisku.

(sita)

Páčil sa vám článok?