BID spustila spoločný vyhľadávač spojov

6.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská integrovaná doprava, a.s. (BID) dnes spustila na svojej novej web stránke vyhľadávač spojení pre Bratislavský región. Vyhľadávač ponúka možnosti vyhľadania všetkých spojov mestskej hromadnej dopravy v kombinácii so železničnou a autobusovou dopravou v celom regióne.

"Náš vyhľadávač umožňuje naplánovať si cestu bez znalosti linkového vedenia na danom území. Jediné, čo musí cestujúci vedieť, je miesto nástupu a cieľ cesty. Potom, podľa dátumu a času nájde vyhľadávač optimálne možnosti cestovania, s prestupmi z prímestských liniek na mestskú hromadnú dopravu,” vysvetlil generálny riaditeľ BID Alexander Ballek.

Obsluha vyhľadávača je podľa neho jednoduchá a intuitívna. “Spojenie možno vyhľadať zadaním názvu konkrétnej zastávky alebo len uvedením názvu mesta. Možnosť presného zadania zastávky využijú najmä cestujúci, ktorí majú záujem využiť MHD počas svojho cestovania v Bratislave," doplnil.

Vyhľadané dopravné spoje poskytujú podľa Balleka aj informácie o čase jazdy a kilometrovej vzdialenosti, spustením jednotnej tarify BID pribudne aj informácia o cene. "Vyhľadávač zjednodušuje získavanie informácií o možnostiach cestovania hromadnou dopravou v rámci BID. Zlepšuje informovanosť o ponuke spojov zúčastnených troch dopravcov a prináša tak väčší komfort pri plánovaní ciest s prestupmi pri kombinovaní jednotlivých druhov dopravy,“ uviedol a zároveň dodal, že vyhľadávač je jedným z prvých krokov na zlepšenie kvality poskytovaných služieb.

Bratislavská integrovaná doprava zabezpečuje integrovaný dopravný systém pre celý Bratislavský región. Má zrýchliť a zjednodušiť cestovanie verejnou hromadnou dopravou. Integrovaný dopravný systém umožní cestovanie všetkými druhmi dopravy na jeden cestovný lístok, zavedie pravidelný interval na linkách a ich lepšiu nadväznosť.

(sita)

Páčil sa vám článok?