Kamenné námestie má nové parkovisko

29.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na Kamennom námestí jazdia a parkujú autá. Využívajú na to pôvodne bezbariérový vstup a výstup do obchodného domu Tesco, ktorý je zo Špitálskej ulice. Práve z neho si v poslednom čase autá urobili parkovisko.

Ak sa však vozidlá chcú dostať na výstupnú šikmú plochu, vodiči musia na námestí nebezpečne manévrovať, čím ohrozujú všetkých ľudí, ktorí tadiaľ chodia. Denne sa pritom na Kamennom námestí premelú stovky až tisíce ľudí, a preto je nepochopiteľné, prečo polícia proti týmto vodičom ešte nezakročila.

Keď sme sa prvý raz pýtali na prítomnosť parkujúcich áut a na to, či ide o dodávateľov do Tesca a či majú povolenie, dostali sme len odpoveď na podotázku, ako je v súčasností zabezpečený bezbariérový prístup do obchodného domu. Až na druhý pokus nám odpovedali, že OD Tesco na Kamennom námestí sa v súčasnosti rekonštruuje.

„Je tu veľa dodávateľských firiem a jedna z nich prechodne zaparkovala svoje vozidlá na danom mieste,“ uvádzalo sa v stanovisku manažérky vonkajších vzťahov Oľgy Hrnčiarovej. To, či majú vozidlá zvláštne povolenie na vjazd na námestie, sme sa nedozvedeli. Navyše na terase, kam vedie bývalý bezbariérový prístup, má už dlhšie prevádzku jedna kaviareň.

Napriek niekoľkonásobnej urgencii, aby sa k tomu vyjadrili mestská aj štátna polícia, sme do uzávierky čísla nedostali stanovisko ani jednej z nich. Keď sme si preverovali stav priamo na námestí, zistili sme, že parkujúce autá nemajú za sklami žiadne povolenie a ich pohyb po námestí je preto jasným porušením zákona.

Isté je, že v prípade, ak by na námestí začali dlhodobo parkovať aj ostatní vodiči, či vodiči zásobovacích áut iných prevádzok, vznikol by tam poriadny chaos a neporiadok.

(rob)

Anarchia v meste pokračuje - z bezbariérovho vstupu do Tesca je parkovisko.
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?