Počas víkendu bude posilnená MHD na cintoríny

28.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava (DPB) posilní počas víkendu mestskú hromadnú dopravu na cintoríny. Posilnené spoje budú jazdiť od piatka do nedele, informoval hovorca dopravného podniku Peter Kavecký.

Cintorín Ružinov
Spojenie z hlavnej stanice zabezpečujú trolejbusy linky č. 201, z centra (Hodžovo nám., resp. Rajská) a od autobusovej stanice trolejbusy liniek č. 202 a 208 v intervale šesť minút. Premávku na linke č. 208 počas víkendu budú zabezpečovať vozidlá s väčšou kapacitou.

Martinský cintorín
Spojenie z hlavnej stanice, Trnavského mýta zabezpečujú autobusy linky č. 61. Spojenie z centra (Zochova, Nám. 1. mája) zabezpečia autobusy linky č. 39, ktoré budú počas víkendu premávať so skrátenými intervalmi medzi spojmi.
K Martinskému cintorínu je možný aj prístup zo zastávky Maximiliána Hella na Tomášikovej ulici, kde je spojenie zabezpečené linkou č. 50 od Auparku, cez centrum (Šafárikovo námestie), autobusovú stanicu a Ružinov, resp. od OD Slimák a železničnej stanice Nové Mesto, premávku na linke č. 50 zabezpečia autobusy s väčšou kapacitou. Z oblasti Prievozu a Ružinova (Drieňová, Ružová dolina, Miletičova) odporúčame využiť linku č. 66.

Cintorín Slávičie údolie
Spojenie z Ružinova a centra (Račianske mýto, Zochova, Park kultúry) zabezpečia autobusy linky č. 39, ktoré budú premávať so skrátenými intervalmi medzi spojmi.
K Cintorínu Slávičie údolie je možný aj prístup zo zastávky ZOO v Mlynskej doline, kde je spojenie zabezpečené linkami č. 30 a 37 z Lamača/Záhorskej Bystrice cez Patrónku, resp. z centra (od Nového mosta). Z hlavnej stanice a Kramárov, resp. Dlhých dielov odporúčame využiť linku č. 32, ktorej premávka bude v prípade potreby počas víkendu posilnená vloženými spojmi. Pri cestách z Petržalky odporúčame použiť mimoriadnu linku X92.

Krematórium
Spojenie z Patrónky zabezpečí linka č. 38, ktorá bude premávať v piatok a cez víkend so skrátenými intervalmi medzi spojmi.
Spojenie z Petržalky a od Patrónky ku Krematóriu zabezpečí cez víkend mimoriadna linka X92, ktorá bude premávať medzi Petržalkou a Lamačom po trase autobusov č. 92.
Ku Krematóriu je možný aj prístup zo zastávky Pri krematóriu na ceste I/2 (cesta z Lamača do Záhorskej Bystrice), kde je spojenie zabezpečené linkou č. 37 z centra (od Nového mosta) a z Patrónky.

Cintorín Petržalka
Spojenie zabezpečuje lokálna linka č. 180 v štandardnom rozsahu prevádzky od 9:00 do 17:00 po trase Holíčska – Cintorín Petržalka – Kúpalisko Matador. Na túto linku je možné prestúpiť na zastávkach Smolenická, Jiráskova a Kúpalisko Matador.
K cintorínu je možné sa dostať aj peším presunom z oblasti Matadoru, kde je spojenie z centra linkou č. 80 (Kollárovo nám., Zochova), resp. z širokého územia Petržalky linkou č. 99.

Devín
Cez víkend budú premávať autobusy na linke č. 29 medzi Novým mostom a Devínom.

(sita)

Páčil sa vám článok?