Zarábajú aj na zábudlivých cestujúcich

28.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mohli by ste si posvietiť na nemorálnu pokutu, ktorú si účtuje bratislavský dopravný podnik v prípade, že cestujúci nemá pri sebe počas kontroly revízorom električenku, ale môže sa ňou dodatočne preukázať?

Ide o to, že je prinajmenšom nemorálne udeliť pokutu, pokiaľ je cestujúci de facto platiaci a pokiaľ si revízori môžu napríklad na základe čísla občianskeho preukazu (prípadne iného dokladu, ak s tým cestujúci súhlasí) a pomocou moderných bezdrôtovo synchronizovaných čítačiek, ktoré so sebou nosia, bez problémov a rýchlo na mieste overiť, že cestujúci má zaplatenú električenku!

Cestujúci, ktorý má platnú električenku, len sa ňou nemôže v danej chvíli preukázať, je nútený nielen zaplatiť pokutu vo výške desaťnásobku základného cestovného, ale aj dostaviť sa s ňou na Olejkársku ulicu, čo je nemalá časová strata, a navyše sa naňho v autobuse všetci pozerajú ako na čierneho pasažiera.

V dnešnej dobe bezdrôtových komunikácii a online aktualizovaných databáz, ktoré prenikli až do prístrojov revízorov mestskej hromadnej dopravy, je takáto pokuta neadekvátnym privyrábaním si na úkor platiacich (!) cestujúcich a mala by sa zrušiť! V tomto prípade totiž chýba aj základná slušnosť k zákazníkovi.

Pavol Miklík, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?