Petržalku čaká anketový prieskum parkovania

26.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskú Petržalku čaká ďalší prieskum parkovania v mestskej časti. Ako uviedla hovorkyňa spoločnosti Metro Bratislava, a.s. Jana Murínová, prieskum opäť súvisí s rekonštrukciou Starého mosta a plánovaným nosným dopravným systémom.

Oddnes do štvrtka by preto malo byť do poštových schránok distribuovaných 10-tisíc anonymných anketových lístkov. Spoločnosť by nimi mala teda osloviť okolo 25 % petržalských domácností. Vyplnené lístky by mali občania vhodiť do zberných škatúľ pri poštových schránkach alebo pri vchode.

"Chceme zistiť potreby občanov," povedala Murínová. Spoločnosť chce týmto prieskumom zistiť, či by sa dalo napríklad riešiť dopravu tak, aby ľudia nechali autá zaparkované pred domami a cestovali "len" mestskou hromadnou dopravou. V súčasnosti väčšina stále využíva individuálnu automobilovú dopravu, resp. kombinuje cestu autom s cestou mestskou hromadnou dopravou. "Ľudia idú často z konca Petržalky na jej začiatok autom, tam zaparkujú a nasadnú na autobusy," doplnila Murínová.

Prieskum parkovania nadväzuje na dopravný prieskum a prieskum parkovania z 1. októbra tohto roka.

(sita)

Páčil sa vám článok?