DPB získal 35 autobusov na naftu za akciovú cenu

19.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zaplatí za 35 nízkopodlažných autobusov značky Citelis 12 M pre mestskú dopravu 7,55 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Autobusy na naftový pohon dodala firma Corex, s.r.o. Vráble na základe rokovacieho konania bez zverejnenia.

"Prvých 16 vozidiel bolo dodaných a sú zaradené do premávky mestskej hromadnej dopravy od 30. septembra. Zvyšných 19 vozidiel bolo prevzatých a momentálne sa pripravujú na zaradenie do výpravy," informoval hovorca Dopravného podniku Bratislava Peter Kavecký.

Dopravný podnik zdôvodnil zvolený postup obstarania autobusov v oznámení o výsledku v Úradnom vestníku Európskej únie mimoriadne výhodnou cenou, ktorá je nižšia ako trhová cena a je ponúkaná len v určitom krátkom časovom období. "Išlo o obstaranie vozidiel za akciovú cenu. Podľa oficiálneho stanoviska výrobcu sme získali 8-percentnú zľavu na všetky vozidlá, čím sme ušetrili celkovo 665-tisíc eur," obhajoval Kavecký obstaranie bez súťaže.

Výhodou podľa neho bolo aj to, že autobusy už boli vyrobené a nebolo potrebné na ne čakať štandardnú dodaciu lehotu, čo je šesť až deväť mesiacov. Mohli byť preto okamžite prevzaté a zaradené do výpravy.

"Z manažérskeho hľadiska s prihliadnutím na stav vozového parku autobusov v Bratislave to bolo jednoznačne potrebné rozhodnutie pre prevádzkovú spoľahlivosť a bezpečnosť cestujúcich," dodal Kavecký.

(sita)

Páčil sa vám článok?